dinsdag 3 februari 2009

Overheid gaat woningmarkt ondersteunen

De Nederlandse regering verruimt de mogelijkheden voor corporaties om bouwprojecten van marktpartijen, die niet door dreigen te gaan, over te nemen en als huurwoningen in de markt te zetten.

Eerder werd de borgingsgrens van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) tijdelijk verhoogd. Deze verhoging maakt het voor corporaties mogelijk om, onder strikte voorwaarden, duurdere koopwoningen van commerciële partijen over te nemen en deze (tijdelijk) te verhuren.

De projectontwikkelaars gaan meer en meer een samenwerking aan met corporaties aan om hun projecten toch te verwezenlijken. Een goede zet om de woningmarkt in beweging te houden. Al eerder schreven we hier het belang van de woonconsument. Zij zouden meer en beter bij de ontwikkeling van een gebied of wijk moeten worden betrokken. Tools als maquettes en 3d panorama's en virtuele tours maken dan de ideeen en concepten inzichtelijk en zetten aan tot een gefundeerde discussie over hoe en waarom een wijk er uit zou moeten zien. Rekening houdend met faciliteiten en bereikbaarheid.

Geen opmerkingen: