maandag 8 december 2008

Een nieuwe toepassing in vastgoedcommunicatie


Plattegrond, artist impression, 3D animatie, 3D topview, virtual reality, vogelvluchten, interieur en exterieur visualisaties je kan het zo gek niet noemen of het komt wel voorbij in de wereld van vastgoedcommunicatie. Toch zien we steeds meer makelaars, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en bouwondernemingen kiezen voor de vertrouwde maquette.

Maquettes maken een woning of bedrijfspand tastbaar. Je krijgt inzicht in de afmetingen, hoogtes, indeling en verhoudingen. Je ziet meteen de lichtinval, schaduwen en de natuurlijke omgevingen om een woning heen.

Nu is maquettebouw al een eeuwenoud vakmanschap. Vaak leeft bij vastgoedpartijen het gevoel dat het maken van maquettes duur is en veel tijd kost. Voor traditionele maquettebouw geldt dat wellicht zo. Toch hebben innovatieve ontwikkelingen op het gebied van materiaalgebruik en gereedschap een nieuwe wereld geopend. Door middel van 3d maquette printing is het nu mogelijk om binnen een dag en voor een geringe investering over een full color maquette te beschikken. De techniek werkt op basis van een driedimensionale tekening en bouwt de maquette laag voor laag op. Door losse maquette onderdelen te printen kan de gebruiker iedere verdieping in een gebouw opengewerkt vervaardigen. Toiletten, badkuipen, kookplaten etc. worden in één keer in de maquette meegeprint.

Geen opmerkingen: